Getostfyllda små paprikor

Skriv ut recept
Getostfyllda små paprikor
Mycket enkelt men också mycket gott. Servera med en sallad av ruccola, pinjenötter, ett finhackat gott äpple och lite olivolja. Lägg till en köttbit av bästa sort och lite tärnad stekt potatis och du har fixat en festmåltid.
Förberedelsetid 10
Tillagningstid 5
Portioner
Ingredienser
Förberedelsetid 10
Tillagningstid 5
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Mosa osten och blanda den med den krossade vitlöken och finhackade persiljan. Skeda över den i de små paprikorna efter att du skurit av toppen. Stänk över lite olivolja och dra slutligen några varv på pepparkvarnen.

Marockansk getgryta

 

 

Skriv ut recept
Marockansk getgryta
Börja med att göra den marockanska "Tagine Simmer Sauce". Tagine är i de nordafrikanska köken namnet på ett slags lergryta. Se bilden. Gör din egen sås med honung, dadlar, tomatpuré, olivolija, soja, salt och kryddor (jag tar lite österländskt som finns i min kryddlåda), citronjuice, vitlök, rökt paprikapulver (och lite smulad eller hackad chipotle). Kvantiteter är svårt att säga något om. Smaka av efter hand och när du är nöjd är såsen bra.
Portioner
personer
Ingredienser
Portioner
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Börja med att göra den marockanska såsen Tagine Simmer Sauce i en kastrull. Håll den puttrande på låg värme. Värm sedan olivoljan i en stor järngryta. Tillsätt lök och potatis och stek på medelvärme tills de är fint brynta.
  2. Tillsätt tomaterna och koka tills all saft från tomaterna har kokat in och lägg sedan i persilja och mynta, salt och peppar.
  3. Tillsätt getköttet och bryn det på alla sidor. Häll sedan i den marockanska såsen som helst ska sjuda för att inte få köttet att kallna.
  4. Tillsätt vatten och täck sedan med lock och minska värmen. Koka i ca två timmar på låg värme, kontrollera ofta och tillsätt vid behov mer vätska. När köttet lätt faller sönder mellan två gafflar är det klart. Servera varm över ris - jag föredrar basmatiris - eller couscous.