Spezzatino di capretto

Skriv ut recept
Spezzatino di capretto
Spezzatino är det italienska ordet för gryta. Servera med en enkel sallad och eventuellt ett vitt, lite kraftigare vin från t ex Orvietotrakten till denna ganska milda getgryta.
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hetta upp oljan i en stekgryta och bryn köttet på hög värme tills det har en gyllene färg runt om.
  2. Ta köttet från pannan och stek löken, tillsätt vitlöken och lägg tillbaka köttet i grytan.
  3. Tillsätt morötter, vitt vin, örter och kryddor. Täck och bräsera på långsam värme i minst en timme. Kontrollera så att köttet är nästa klart innan du går vidare.
  4. Lägg i fänkålen och kontrollera om du behöver tillsätta mer vätska. Koka i ytterligare 20 minuter. Justera kryddningen om det behövs och servera sedan med en sallad som enda tillbehör. Avsluta med att droppa över lite olivolja. Lite bröd för att suga upp buljongen är också fint att ha till.