Antipasto di anguria e formaggio

Skriv ut recept
Antipasto di anguria e formaggio
Använd detta som ett tilltugg till en aperitif eller för att överraska ett redan belåtet sällskap efter en god middag. Rätten kräver bara ca 20 minuters förberedelser, ingen matlagning i ordets verkliga bemärkelse. En god liten rätt till sommarn!
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Ta ut så många små cylindrar av vattenmelon som du vill servera dina gäster.
  2. Mosa getosten och rör den slät. Tillsätt lite olivolja, lagom med mynta samt salt och peppar.
  3. Toppa vattenmeloncylindrarna med ostkrämen och stick i en halv skiva gurka i varje klick av ostkrämen. Kombinationen av vattenmelon med ost kan tyckas riskabel, men resultatet blir en perfekt harmoni av smaker, av sött, salt, väldoftande mynta och en krispig gurka ovanpå detta.

La capra alla neretese (1)

Skriv ut recept
Capra alla neretese
Capra alla neretese är en typisk lokal specialitet i provinsen Teramo, i synnerhet runt omkring kommunen Nereto (I höjd med Rom fast på östsidan av den italienska halvön). Denna rätt, salt och stark, tillagas med bitar av getkött tillsammans med tomatsås i en gryta. I slutet av tillagningen tillsätter man stekt röd chili eller, för den som inte vill ha en lika stark upplevelse, stekta röda paprikor.
Portioner
Portioner
Instruktioner
  1. Värm en stor gjutjärnsgryta med olja. Tillsätt skivad lök, selleri i bitar, hackad röd chili och stek på det. Tillsätt kryddnejlikan och sedan köttet, skuret i bitar, och bryn väl.
  2. Häll i ett glas vatten, tillsätt salt och peppar, täck över och tillaga på medelvärme i ca en timme tills vattnet har avdunstat. Häll då på vinet, lägg i tomaterna, hackade, lite mer salt och fortsätt koka ytterligare en timme.
  3. Hacka paprikorna i strimlor. Lägg dem till köttet när det återstår ca 20 minuter av koktiden. Stek på några fler chilifrukter, alternativt paprika, och garnera med när rätten är klar.