En “proper curry” på getkött

 

Skriv ut recept
Curry på getkött
Förberedelsetid 30 minuter
Tillagningstid 2-3 timmar
Portioner
personer
Ingredienser
Förberedelsetid 30 minuter
Tillagningstid 2-3 timmar
Portioner
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär köttet i små bitar. Häll tillräckligt med olja i en järngryta för att täcka botten och värm på. Tillsätt den skivade löken och bryn löken något.
  2. Tillsätt spiskummin, bockhornsklöver, kanel och kryddnejlikor. Koka försiktigt tills löken är brynt. Lägg i ingefäran och den krossade vitlöken och stek i 30 sekunder.
  3. Tillsätt köttet och bryn allt väl. Reducera värmen och stek allt försiktigt några minuter.
  4. Lägg till currypulvret, paprikapulvret och chilipulvret. Lägg sedan till de hackade tomaterna (eller tomatburkarna) och rör om väl.
  5. Sedan ska du röra i 500 ml vatten och strö över kardemumma. Täck och låt sjuda långsamt i 11/2 till 2 timmar. Tillsätt mer vatten om det behövs under tillagningstiden.
  6. Servera med kokt basmatiris, mango chutney, gurka blandat med naturell yoghurt och indiskt bröd s k poppodum (kan uteslutas). Se länk för att göra eget bröd.
Receptanteckningar

Hur gör jag poppadom?

Getgryta med mandel

getgryta 

 

Skriv ut recept
Getgryta med mandel
Servera denna kryddiga get-tagine* på en bädd av fluffig couscous som effektivt suger upp den smakrika såsen.

_________________________________

*en slags ofta toppig lergryta som används i de nordafrikanska köken.

Förberedelsetid 25 min
Tillagningstid 85 min
Portioner
personer
Förberedelsetid 25 min
Tillagningstid 85 min
Portioner
personer
Instruktioner
  1. Hetta upp oljan i en kastrull på medelvärme, tillsätt lök, vitlök och kanel och stek i 3-4 minuter, så det börjar dofta härligt. Lägg i all andra kryddor och koka i 5 minuter. Lägg i tomat och koka vidare i 3 minuter, tillsätt sedan russin, honung och en nypa salt. Tillsätt varm hönsbuljong, koka upp och låt sjuda.
  2. I en separat het panna bryner du under tiden getköttet i omgångar. Lägg get i såsen när det är brynt runt om och sjud under cirka 1 timme.
  3. När allt är färdigkokt: toppa med rostade mandlar och servera med couscous. Ett - eller flera - glas rött vi smakar inte illa till detta!