Bräserad capretto (killing)

 

Skriv ut recept
Bräserad capretto (killing)
Förberedelsetid 30 minuter
Tillagningstid ca 2 timmar
Portioner
personer
Ingredienser
Förberedelsetid 30 minuter
Tillagningstid ca 2 timmar
Portioner
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Ta fram en stekgryta. Bryn allt kött runt om - i smör. Ta upp det från stekgrytan.
  2. Dela baconskivorna och stek dessa tillsammans med skivad lök och hackad svamp. Lägg till ytterligare en klick smör om det behövs.
  3. Tillsätt mjölet, rör om och bryn det hela. Tillsätt vatten och vin. Koka upp under omrörning.
  4. Placera köttet i grytan och tillsätt pepparkorn och eventuella örtkryddor. Koka sedan allt långsamt i grytan på spisen eller i en förvärmd ugn (ca 160 grader Celsius) ca 2 timmar. Kolla med två gafflar så att köttet lätt delar sig.
  5. Servera med en grönsak, t ex broccoli, och en enkel sallad. Ett par glas rött vin från Chianti är inte fel.

Getgryta med okra och tomater

 

Skriv ut recept
Getgryta med okra och tomater
Denna gryta var lätt att göra. Skär köttet i lagom stora kuber, strö över salt och peppar och ställ åt sidan. Använd konservad okra på burk. den finns att köpa på många ställen. Finhacka vitlöksklyftorna och hacka tomaterna grovt.
Förberedelsetid 15 minuter
Tillagningstid 1 tim (elller mer)
Portioner
personer
Ingredienser
Förberedelsetid 15 minuter
Tillagningstid 1 tim (elller mer)
Portioner
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Ringla ner olivolja i en stor tung järngryta, bränn på plattan och minska snabbt till medelvärme,
  2. Stek kuberna av getköttet under omrörning i 3 minuter.
  3. Tillsätt sedan tomatburken (utan burk!) samt jalapeñon och vitlöken. Fräs upp allt under omröring.
  4. Slå på vatten, salt och peppar. Se till så att vätskan täcker köttet. Rör ihop och sätt på locket. Reducera värmen och sjud det hela i 30 minuter eller mer (tills köttet faller isär när du bearbetar det med två gafflar).
  5. Tillsätt mot slutet den okra på burk (använder du färsk okra måste den i redan från början och se då till att ta bort de delar som gör den lite slemmig ) Justera kryddningen efter smak, tillsätt citronsaft och servera den varm på en bädd av basmatiris.