Förberedelsetid | 30 minuter |
Tillagningstid | 2-3 timmar |
Portioner |
personer
|
Ingredienser
- 2 kg getkött använd gärna läggen
- 1 st gul lök
- 3 tsk hel kummin
- ½ tsk bockhornsklöver frön
- 8 st kryddnejlika
- 3 cm kanelstång
- 1 msk riven färsk ingefära
- 4 st vitlöksklyftor men ta mer om du gillar vitlök
- 3 tsk currypulver
- 1 tsk paprikapulver
- ½ tsk chilipulver men ta mer om du vill ha styrka
- ½ kg Tomater eller 2 burkar krossa de tomater av god kvalité
- 1 tsk kardemumma
- ½ liter vatten
- q.b. olivolja till stekning
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skär köttet i små bitar. Häll tillräckligt med olja i en järngryta för att täcka botten och värm på. Tillsätt den skivade löken och bryn löken något.
- Tillsätt spiskummin, bockhornsklöver, kanel och kryddnejlikor. Koka försiktigt tills löken är brynt. Lägg i ingefäran och den krossade vitlöken och stek i 30 sekunder.
- Tillsätt köttet och bryn allt väl. Reducera värmen och stek allt försiktigt några minuter.
- Lägg till currypulvret, paprikapulvret och chilipulvret. Lägg sedan till de hackade tomaterna (eller tomatburkarna) och rör om väl.
- Sedan ska du röra i 500 ml vatten och strö över kardemumma. Täck och låt sjuda långsamt i 11/2 till 2 timmar. Tillsätt mer vatten om det behövs under tillagningstiden.
- Servera med kokt basmatiris, mango chutney, gurka blandat med naturell yoghurt och indiskt bröd s k poppodum (kan uteslutas). Se länk för att göra eget bröd.
Receptanteckningar
Hur gör jag poppadom?