En “proper curry” på getkött

 

Skriv ut recept
Curry på getkött
Förberedelsetid 30 minuter
Tillagningstid 2-3 timmar
Portioner
personer
Ingredienser
Förberedelsetid 30 minuter
Tillagningstid 2-3 timmar
Portioner
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär köttet i små bitar. Häll tillräckligt med olja i en järngryta för att täcka botten och värm på. Tillsätt den skivade löken och bryn löken något.
  2. Tillsätt spiskummin, bockhornsklöver, kanel och kryddnejlikor. Koka försiktigt tills löken är brynt. Lägg i ingefäran och den krossade vitlöken och stek i 30 sekunder.
  3. Tillsätt köttet och bryn allt väl. Reducera värmen och stek allt försiktigt några minuter.
  4. Lägg till currypulvret, paprikapulvret och chilipulvret. Lägg sedan till de hackade tomaterna (eller tomatburkarna) och rör om väl.
  5. Sedan ska du röra i 500 ml vatten och strö över kardemumma. Täck och låt sjuda långsamt i 11/2 till 2 timmar. Tillsätt mer vatten om det behövs under tillagningstiden.
  6. Servera med kokt basmatiris, mango chutney, gurka blandat med naturell yoghurt och indiskt bröd s k poppodum (kan uteslutas). Se länk för att göra eget bröd.
Receptanteckningar

Hur gör jag poppadom?