Carne de Cabra Compuesta (Getgryta från Gran Canaria)

Skriv ut recept
Carne de Cabra Compuesta (Getgryta från Gran Canaria)
Förberedelsetid ½ tim
Tillagningstid 2 tim
Portioner
personer
Förberedelsetid ½ tim
Tillagningstid 2 tim
Portioner
personer
Instruktioner
  1. Skär köttet i tärningar och krydda.
  2. Bryn löken i olja och lägg i köttet och låt det få färg.
  3. Lägg därefter i paprika, paprikapulver, spansk peppar, timjan, nejlika, spiskummin och vin och låt det sjuda i c:a 15 minuter.
  4. Häll slutligen på vatten så att köttet täcks och låt det koka i ungefär en timme.
  5. Servera med papas arrugadas.

Getgryta med smaker från södra Europa

 

Skriv ut recept
Getgryta med smaker från södra Europa
Förberedelsetid 1 tim
Tillagningstid 2-4 tim
Portioner
personer
Ingredienser
Förberedelsetid 1 tim
Tillagningstid 2-4 tim
Portioner
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär köttet i trevligt stora grytbitar. Låt det bli rumsvarmt.
  2. Halvera, skala och grovhacka löken. Fräs den sakta tillsammans med anis, kanel och 2 msk olivolja i botten på en stor tjockbottnad kastrull.
  3. Skiva sellerin. Skala och grovhacka palsternackan. Låt fräsa med löken tills allt är mjukt. Krossa vitlöksklyftorna rejält i en mortel eller med en konservburk mot en skärbräda, pilla av skalet och släng ner i grytan tillsammans med lagerblad. Fräs någon minut.
  4. Slå på tomater, vin och ca 6 dl vatten. Koka upp och låt sjuda.
  5. Bryn getbitarna hårt i omgångar med smör i en stor stekpanna. Rör ner några i taget i den sjudande såsen.
  6. Låt puttra utan lock (med lock på glänt om du har dålig ventilation) tills getköttet börjar bli ordentligt mört. Du kan också ställa den i ugn 100°C. Det kan ta mer än 4 timmar.
  7. Skär bort den grova mittstocken på fänkålen. Skiva ganska tunt. Fräs den mjuk i 2 msk olja, ha ner russinen sista minuten så att de steks lätt. Vänd ner i grytan, rör ner saffran, ev portvin och låt sjuda vidare tills köttet är smältande mört, ca 20-30 minuter.