Getherdens paj

Skriv ut recept
Getherdens paj
Servera denna saftiga paj med en sallad och ett gott bröd till. Ett rött vi till detta gör måltiden minnesrik.
Förberedelsetid 45 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
personer
Ingredienser
Förberedelsetid 45 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hacka löken och bryn den i en stor gryta.
  2. Tillsätt köttfärsen och bryn runtom.
  3. Sätt på potatisen för kokning ca 20 minuter. Du kan ha skalet på om du vill.
  4. När färsen har brynt klart lägger du i örter, worcestersås, buljongen, vitlök, chili, morötter och ärtor. Koka allt 5 till 10 minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
  5. Sätt ugnen på ca 200 grader C.
  6. Mosa potatisen och blanda med mjölk och smör.
  7. Placera färs- och grönsaksröran i en ugnsfast form och täck med potatismoset. Strö över ost så det täcker.
  8. Placera i varm ugn och i 25 till 30 minuter, eller tills ytan har en vacker färg.

Bräserad capretto (killing)

 

Skriv ut recept
Bräserad capretto (killing)
Förberedelsetid 30 minuter
Tillagningstid ca 2 timmar
Portioner
personer
Ingredienser
Förberedelsetid 30 minuter
Tillagningstid ca 2 timmar
Portioner
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Ta fram en stekgryta. Bryn allt kött runt om - i smör. Ta upp det från stekgrytan.
  2. Dela baconskivorna och stek dessa tillsammans med skivad lök och hackad svamp. Lägg till ytterligare en klick smör om det behövs.
  3. Tillsätt mjölet, rör om och bryn det hela. Tillsätt vatten och vin. Koka upp under omrörning.
  4. Placera köttet i grytan och tillsätt pepparkorn och eventuella örtkryddor. Koka sedan allt långsamt i grytan på spisen eller i en förvärmd ugn (ca 160 grader Celsius) ca 2 timmar. Kolla med två gafflar så att köttet lätt delar sig.
  5. Servera med en grönsak, t ex broccoli, och en enkel sallad. Ett par glas rött vin från Chianti är inte fel.

Chevon Bourguignon

 

Skriv ut recept
Chevon Bourguignon
Förberedelsetid 30 min
Tillagningstid 3 tim
Portioner
6 personer
Ingredienser
Förberedelsetid 30 min
Tillagningstid 3 tim
Portioner
6 personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Bryn köttet i en järngryta på medelhög värme i olivoljan, ta upp på en tallrik och ställ det åt sidan.
  2. Lägg den skivade löken i grytan, fyll efter ett tag på med lite vatten och koka i några minuter under omrörning ur grytan, tills löken är mjuk och gyllengul.
  3. Tillsätt den krossade vitlöken och koka i en minut, tillsätt sedan balsamvinäger och rör om för att lossa bitar som fastnat i grytan.
  4. Lägg sedan åter köttet i grytan, tillsätt mjölet och rör ut allt väl.
  5. Tillsätt några kvistar av timjan och tillsätt tillräckligt mycket köttbuljong och vin för att få vätskan att nästan täcka köttet.
  6. Lägg på lock och koka allt i 2 ½ -3 timmar, tills köttet är mycket mört.
  7. Mot slutet av koktiden, värm smöret i en stekpanna över medelhög värme och stek svampen och pärllöken tills de börjar få färg - de ska vara fint gyllene - och rör sedan ner dem i resten av grytan. Servera rätten varm, över ett gott potatismos.