Bräserad capretto (killing)
Portioner Förberedelsetid
2-4personer 30minuter
Tillagningstid
ca 2timmar
Portioner Förberedelsetid
2-4personer 30minuter
Tillagningstid
ca 2timmar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Ta fram en stekgryta. Bryn allt kött runt om – i smör. Ta upp det från stekgrytan.
  2. Dela baconskivorna och stek dessa tillsammans med skivad lök och hackad svamp. Lägg till ytterligare en klick smör om det behövs.
  3. Tillsätt mjölet, rör om och bryn det hela. Tillsätt vatten och vin. Koka upp under omrörning.
  4. Placera köttet i grytan och tillsätt pepparkorn och eventuella örtkryddor. Koka sedan allt långsamt i grytan på spisen eller i en förvärmd ugn (ca 160 grader Celsius) ca 2 timmar. Kolla med två gafflar så att köttet lätt delar sig.
  5. Servera med en grönsak, t ex broccoli, och en enkel sallad. Ett par glas rött vin från Chianti är inte fel.