Getgryta med mandel
Servera denna kryddiga get-tagine* på en bädd av fluffig couscous som effektivt suger upp den smakrika såsen.

_________________________________

*en slags ofta toppig lergryta som används i de nordafrikanska köken.

Portioner Förberedelsetid
6-8personer 25 min
Tillagningstid
85min
Portioner Förberedelsetid
6-8personer 25 min
Tillagningstid
85min
Instruktioner
  1. Hetta upp oljan i en kastrull på medelvärme, tillsätt lök, vitlök och kanel och stek i 3-4 minuter, så det börjar dofta härligt. Lägg i all andra kryddor och koka i 5 minuter. Lägg i tomat och koka vidare i 3 minuter, tillsätt sedan russin, honung och en nypa salt. Tillsätt varm hönsbuljong, koka upp och låt sjuda.
  2. I en separat het panna bryner du under tiden getköttet i omgångar. Lägg get i såsen när det är brynt runt om och sjud under cirka 1 timme.
  3. När allt är färdigkokt: toppa med rostade mandlar och servera med couscous. Ett – eller flera – glas rött vi smakar inte illa till detta!