Maccheroni con ragu di capra

Skriv ut recept
MACCHERONI CON RAGÙ DI CAPRA
För länge sedan var en gåva med getkött uppskattad - ja, t o m älskad - även om köttet kom från en gammal get och måste kokas länge för att bli ätbart. I Kalabrien är detta recept fortfarande uppskattat även om namnet på rätten i folkmun kan översättas med "maccarroni med skitkött", Men det blir gott av alla ingredienser!
Portioner
personer
Ingredienser
Portioner
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär getkött och lägga det i en stor skål. Täck med vitt vin.
  2. Skala och skiva grönsaker i små bitar och lägg dem i marinaden tillsammans med köttet och örterna.
  3. Täck skålen med plastfolie och förvara i kylskåp i minst 4 timmar.
  4. Efter 4 timmar: ta bort köttet och grönsakerna (samt örterna) och separera köttet från grönsakerna.
  5. Hacka grönsakerna och örter från marinaden (utom lagerblad som tas bort).
  6. Hacka getkött i små bitar eller mal det med en köttkvarn (eller mixer - fast det har jag aldrig provat).
  7. Värm oljan i en gjutjärnsgryta tillsammans med chili och fyra nya lagerblad.
  8. När oljan blivit varm, tillsätt de hackade grönsakerna, kryddorna och stek i 5 minuter på medelvärme.
  9. Öka värmen och tillsätt getköttet, stek i 5 minuter under omrörning tills köttet blivit torrt.
  10. Häll på vinet och låt det koka tills allt avdunstat (på hög värme).
  11. När alkoholen har avdunstat helt, tillsätt tomatsås, salt och buljong.
  12. 12. Sänk värmen och koka i några timmar (minst 4 timmar säger originalreceptet, men då är det nog en seg gammal get som avses) med halvslutna lock under omrörning. Men det är så med italienska pastasåser; de blir bara bättre och bättre för varje timme man låter dem koka.
  13. Koka makaronerna i saltat vatten, häl av vattnet och blanda med såsen när denna är klar.
  14. Garnera skålen med ruven pecorinoost och, om så önskas, några hackade chilifrukter.