Polpette pere e Blu di capra

Skriv ut recept
Polpette pere e Blu di capra
Idag vill jag inbjuda dig att prova en blå getost tillsammans med päron. Men det är ju gammalt, kanske du tänker. Men denna kombination i ny orm blir en läcker förrätt för alla som älskar alla former av polpette, gyllene och friterade (stekta); något att bjuda på en tidig höstkväll tillsammans med en god prosecco eller ett annat favoritvin.
Portioner
polpette
Ingredienser
Portioner
polpette
Ingredienser
Instruktioner
  1. Använd helst ett fullkornsströbröd - eller börja med att göra ett eget ströbröd på ett dagsgammalt fullkornsbröd. Ta loss skorpan och lägg den i en mixer. Kör det tills det blir som ett ströbröd.
  2. Rengör päronen: skala dem och dela dem sedan i hälfter. Skära bort frön och kärnor. Riv päronen fint och samla ihop päronmassan. Avlägsna så mycket vätska du kan genom att pressa med en sked eller med händerna tills du får en torr du får en så torr massa som möjligt.
  3. Överför massan till en skål och tillsätt det rivna skalet från en citron, den rivna pecorinon samt salt och peppar efter smak.
  4. Kör valnötterna i mixern, men inte för långe då de blir oljiga. Lägg till resten av ingredienserna, inklusive det tidigare gjorda ströbrödet.
  5. Knåda allt för hand till en ganska kompakt blandning. Ta en liten del av degen, rulla den mellan handflatorna och gör ett litet hål - som en skål - i mitten. Fyll skålen med en tesked av en blåmöglig getost.
  6. Täta till varje polpetta med hjälp av lite mer deg om det behövs. Rulla bollarna så runda du vill/kan. Fortsätt att göra på samma sätt tills alla polpette är färdigrullade. Du ska då ha ca 10 polpette. Sätt dessa åt sidan, och fortsätt med att förbereda brödplandningen de ska rullas i.
  7. Kör brödskorpan i en mixer till en ströbrödsblandning. Häll över den till en skål och smaksätt med hackad rosmarin. Vispa upp ett ägg som smaksatts med en nypa salt i en annan skål.
  8. Rulla varje bulle i det uppvispade ägget och sedan i brödsmulorna med rosmarin. När de är klara, placera dem på en bricka som de kan serveras från.
  9. Värm en fritös eller en panna med fröolja (eller en annan olja, t ex olivolja). När denna har nått en temperatur på 170 ° (i en panna kan du mäta det med en kötttermometer) lägger du i några polpette åt gången för att inte sänka temperaturen för mycket. Det tar ungefär 3 minuter för dem att bli klara. Lägg dem på ett absorberande papper (hushållspapper). Smaka sedan av päron- och Blu di Capra polpette som du vill, ensamma eller åtföljda av en sallad av ruccola, tomater, valnötter, färska päronskivor och balsamvinäger!