Stracotto di capra

Skriv ut recept
Stracotto di capra
Om geten är slaktad under perioden juli till augusti, då geten når sin högsta vikt, kommer fettet att berika smakupplevelsen.
Förberedelsetid ½ tim
Tillagningstid 2 tim
Portioner
personer
Ingredienser
Förberedelsetid ½ tim
Tillagningstid 2 tim
Portioner
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Bryn köttet med olivolja och vitlök i ca 10 minuter, ta bort köttet från pannan och lägg det i en skål/fat. Häl i tomatsåsen i pannan där köttet har brynts. Koka upp sakta, lägg tillbaks köttet i såsen och tillsätt basilika och chili. Koka under ca två timmar på låg värme. Använd såsen och slå den över lite pasta, t ex orecchietti. Bryt lite ost, t ex en cacioricotta eller annan god mjukost, och strö den ovanpå såsen. Mycket gott!
  2. Köttet serveras på en spegel av varm sås, tillsammans med en valfri grönsak. Potatis - kokt, stekt, ugnsbakad - behövs inte, men vill du ha det går det naturligtvis också bra.