Getkött och getmjölk på menyn – några goda exempel

Nya trenden: att äta getkött och dricka getmjölk!

Matprogrammet Meny i SR P1 hälsar på hos Elisabet och Anders Forsdahl som har en gård i Dalsland med bland annat getter. En bit in i programmet samtalar man om den nya trenden – att äta getkött.

This podcast and artwork embedded on this page are from sverigesradio.se, which is the property of its owner and not affiliated with or endorsed by Söderkrokens getter.

Programmet sändes den 4 maj 2017.

 

Skäggig mattrend

Intresset för getter och getkött har ökat i Sverige. På  BOKELUNDSGÅRDEN i Skåne har JOHAN WIDING svårt att hinna leverera till alla som vill ha produkter från hans getter.  Enligt  JORDBRUKSVERKET har antalet getter ökat från ca 6 000 till över 11 000 de senaste åtta åren.

Getproducenten

Gårdsmejeristen och getproducenten Annika Schrewelius brukar säga att getkött smakar som en blandning av ungnötskött och viltkött. “Get har en dragning åt det vilda” fortsätter hon.  Läs mer om hennes gård och produkter.

Här finns hemsidan för GO AT Hagelstad Getgårdsmejeri, Hagelstad, Öland.

Djurböndernas nya favorit

Klurig, intelligent och produktiv – geten har de senaste åren blivit allt mer populär.

SVT Nyheter Skåne har en artikel som berättar om två skånska gårdar som säljer produkter från geten.

Har du själv några favoriter? Låt mig få veta vilka så lägger jag upp dem också!