Go Back

Marinerad ugnsbakad getbog med vitt vin och citron

Börja med att marinera bogen med vitlök, chili, citron och örter, t ex rosmarin och timjan
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 4 t
Total tid 4 t 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Medelhavet
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 st getbog om du bara har en st så ta den; men då blir det mer tillbehör
  • 2 st palsternacka
  • 2 st morötter
  • 2 st persiljerötter
  • 3 dl vitt vin
  • vitlök q.b.
  • 0,5 st citron
  • 2 st lagerblad
  • 1 kvast timjan
  • 1 kvast rosmarin
  • en god olivolja q.b.
  • salt och peppar q.b.

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°C. Rensa och grovskär grönsakerna. Lägg alla ingredienserna i en eldfast form, med getbogen på toppen.
  • Häll över en god klunk med din bästea olivolja. Låt formen stå i ugnen i 15 minuter, och sänk sedan värmen till 80°C och fortsätt med stekningen i 4 timmar till. Kontrollera så köttet blivit mört. Lägg över en bit folie om det skulle behövas. Slå på mer vatten eller vin om all vätska försvinner
  • Skär upp köttet, och servera med grönsakerna och skyn. Bulgur eller grillad polenta er et fint tillbehör. Buon appetit!