Go Back

Merques

Merguez, den underbara marockanska lammkorven, gör vi här på getkött. Eftersom detta kött är ganska magert blandar vi i lite fläsk. Är fläsket mycket fett kan det räcka med hälften av det som står här. Om du inte har en köttkvarn kan du forma korvarna som järpar. 
Förberedelser 45 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 55 minuter
Måltid Smårätter
Kök Nordafrikanskt
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 gr getfärs eller i bitar som körs i köttkvarn
  • 100 gr fläsk
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk färsk koriander finhackad - prova även med att byta ut mot persilja
  • 2 msk merguez kryddblandning se ingredienser ovan
  • 1-3 tsk harissa gör din egen

Instruktioner
 

  • Blanda alla ingredienser i köttkvarn och gör korvarna i fjälster. Låt vila 20 minuter, gärna i kylskåp.
  • Stek i stekpanna eller - helst - grilla.

Anteckning

Mergues kryddblandning:
  • 1/4 dl sött paprikapulver
  • 0,5 msk mortlade fänkålsfrön
  • 0,5 msk mortlade spiskumminfrön
  • 0,25 msk mortlade korianderfrön
  • 0,5 msk salt
  • 0,25 msk kanel
  • 0,5 msk cayennepeppar
  • 0,25 msk svartpeppar