Go Back

Kofte på getfärs

Getkoften serveras bäst direkt efter tillagning då den fortfarande är varm. Detta är ett bra sätt att använda getfärs om du skulle ha det.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 1 t
Måltid Huvudrätt
Kök Mellanöstern
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 750 gr getfärs
  • 50 gr torkade aprikoser finhackade
  • 2 st vitlöksklyftor krossade
  • ett litet knippe persilja finhackad
  • ett litet knippe mynta finhackad
  • 1 tsk koriander mald
  • 1 tsk kummin
  • 1 nypa kanel
  • salt och peppar q.b.
  • tomater
  • gurka
  • flatbröd
  • citron

Instruktioner
 

  • Blanda köttfärsen med löken, vitlöken, kryddorna och örterna i en stor skål. Använd våta händer för att forma blandningen till cigarrer eller forma dem runt platta spett. Låt dem vila i kylen i minst en timme. Grilla dem eller stek dem i grillpanna tills de är gyllenbruna. Servera omedelbart med stora bitar av tomater och gurka, ett flatbröd och en yoghurtsås med vitlök.
  • En syrlig persiljesallad med rödlök och sumak är utmärkt att servera till grillad kofte. Sumak är en syrlig krydda som finns att köpa i många affärer numera.  Ingredienserna till salladen är 1 stort knippe slätbladiga persilja, 2 rödlökar, 2 msk sumak,1-2 citroner (justera mängd efter smak) samt salt.