Go Back

Bräserad getlägg

Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 4 t
Total tid 4 t 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Medelhavet
Portioner 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 st getlägg Det är ganska lite kött på läggen
  • q.b. lök
  • 1 hel vitlöksklyftor (hackade) Skär den i bitar och låt det torra skalet vara med
  • 1 st citron Skär den i klyftor
  • q.b. chili Tänk på att den ska står i ugnen några timmar så ta inte för mycket
  • q.b. salt och peppar
  • 2 dl vitt vin Och ett glas till kocken
  • 1 dl olivolja
  • q.b. rosmarin det ska vara färsk och ta några grenar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 125 grader. Klappa in läggen i salt och peppar.
  • Häll i oljan i en stekgryta som du kan sätta i ugnen. Lägg i löken, vitlöken, citronen i klyftor, chilin och rosmarinkvistarna.
  • Lägg i läggen i grytan. Rör om lite så den får alla goda ingredienser runt om sig.
  • Sätt in allt i ugnen och vänta ca 4 timmar på att det ska bli klart. Du kan kanske höja temperaturen något för att få det klart lite tidigare. Kolla då och då.
  • Servera t ex klyftpotatis, brysselkål och en egen ketchup till detta. Det senare är ett måste.