Go Back

Stufato di capra con patate

Förberedelser 1 t
Tillagningstid 2 t
Total tid 3 t
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • q.b. lagerblad
  • q.b. basilika
  • 4-6 stora morröter
  • 2-3 gul lök
  • 1 st buljongtärning
  • 1 st paprika
  • q.b. potatis
  • q.b. chilipulver
  • Getkött att koka
  • q.b. färska tomater tärnade
  • q.b. salt
  • q.b. selleri
  • 2 dl vit vin
  • 1 dl olivolja

Instruktioner
 

  • Skär köttet rent från senor och fett. Skär det sedan i små kuber eller bitar och ställ därefter undan det.
  • Rengör grönsakerna. Hacka löken och sellerin, riv moroten grovt. Ta en lagom stor kastrull, fyll den med vatten och koka upp det. Lägg i buljongen, sänk sedan värmen och låt det sjuda vidare.
  • Skölj tomaterna, hacka dem och blanda hacket med några blad färsk basilika. Skala potatisen och skär den i samma storlek som köttbitarna. Ta en stekgryta och hetta upp olivoljan, tillsätt löken, moroten och sellerin. Efter några minuter kan du tillsätta köttet. Rör om allt väl. Låt allt brynas väl runtom och rör om hela tiden.
  • När köttet har fått färg kan du hälla i det vita vinet. När vinet har kokat in är det dags att täcka köttet med buljongen och koka allt under omrörning då och då i ungefär 1-2 timmar beroende på getens ålder.
  • Lägg sedan i lagerblad och kryddor efter smak. Fortsätt att koka ytterligare tills köttet är helt mört. Ta ur buljongen och reducera den till önskad smak och konsistens, tillsätt då potatisen och ett glas vatten. Koka potatisen och tillsätt vatten om det behövs, lite vatten i taget.
  • När potatisen är klar, tillsätt köttet och servera genast efter ett uppkok om det behövs. Strö tomat- och basilikahacket över det hela .