Go Back

Stracotto di capra

Om geten är slaktad under perioden juli till augusti, då geten når sin högsta vikt, kommer fettet att berika smakupplevelsen.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1,5 kg getkött, skuret i tärningar skär i bitar
  • q.b. vitlöksklyftor
  • basilika färsk och mycket
  • olivolja
  • 1 liter tomatpuré med vatten spä tomatpurén med ca 4 dl vatten
  • efter smak chili
  • 4 portioner orecchiette en pastasort
  • cacioricotta en ost av get- eller fårmjölk - men ta gärna en annan mjuk ost istället

Instruktioner
 

  • Bryn köttet med olivolja och vitlök i ca 10 minuter, ta bort köttet från pannan och lägg det i en skål/fat. Häl i tomatsåsen i pannan där köttet har brynts. Koka upp sakta, lägg tillbaks köttet i såsen och tillsätt basilika och chili. Koka under lock ca två timmar på låg värme. Använd såsen och slå den över lite pasta, t ex orecchietti. Bryt lite ost, t ex en cacioricotta eller annan god mjukost, och strö den ovanpå såsen. Mycket gott!
  • Köttet serveras på en spegel av varm sås, tillsammans med en valfri grönsak. Potatis - kokt, stekt, ugnsbakad - behövs inte, men vill du ha det går det naturligtvis också bra.