Go Back

La capra alla neretese 1

Detta är en läcker huvudrätt med getkött som huvudingrediens. Den tillagas under påskhelgen i Abruzzo. Det är en traditionell maträtt, välsmakande och mycket speciell.
Jag har två recept av denna rätt. Se även recept nr 21.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1,5 kg getkött av god kvalité skär i bitar
  • 1 kg Tomater eller ett par burkar konserverade tomater
  • 1 kg röd paprika skär i bitar
  • q.b. chili
  • 1 dricksglas olivolja
  • 2 st lökar
  • q.b. selleri
  • q.b. vitlöksklyftor
  • 1 st citron ta cesten (eller stavas det zest?) och saften från citronen
  • efter smak kryddnejlika

Instruktioner
 

  • Skär köttet i lagom stora bitar, och tvätta det sedan under rinnande vatten om det behövs. Skala löken och skär den i småbitar. Lägg detta i en gryta stor nog att rymma allt, bryn med lite olja i botten, och smaksätt sedan med kryddnejlika, vitlök och citronskal. Tillsätt även sellerin. Täck allt med tomater och vatten och sjud i en och en halv timme eller tills köttet faller sönder. Tillsätt mer vatten vid behov.
  • Stek paprikan mot slutet av koktiden och lägg över den i grytan de sista 2-3 minuterna av koktiden.