Go Back

Getherdens paj

Servera denna saftiga paj med en sallad och ett gott bröd till. Ett rött vin till detta gör måltiden minnesrik.
Förberedelser 45 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 1 t 15 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Engelskt
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 gr getfärs
  • 1 st medelstor lök hackad
  • 2 st slantade morötter
  • 2 dl ärtor
  • ett par stänk worcestersås
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • q.b. rosmarin finhackad
  • q.b. mynta finhckad
  • q.b. krossad vitlök
  • 1 st chili styrkan bestämmer du!
  • 3-4 st stora potatisar
  • ca 3 dl mjölk
  • q.b. smör
  • 1 dl riven ost cheddartyp

Instruktioner
 

  • Hacka löken och bryn den i en stor gryta.
  • Tillsätt köttfärsen och bryn runtom.
  • Sätt på potatisen för kokning ca 20 minuter. Du kan ha skalet på om du vill.
  • När färsen har brynt klart lägger du i örter, worcestersås, buljongen, vitlök, chili, morötter och ärtor. Koka allt 5 till 10 minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
  • Sätt ugnen på ca 200 grader C.
  • Mosa potatisen och blanda med mjölk och smör så det blir potatismos.
  • Placera färs- och grönsaksröran i en ugnsfast form och täck med potatismoset. Strö över ost så det täcker.
  • Placera i varm ugn och i 25 till 30 minuter, eller tills ytan har en vacker färg.