Go Back

Curry på getkött

Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Indiskt
Portioner 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 kg getkött använd gärna läggen
  • 1 st gul lök
  • 3 tsk hel kummin
  • ½ tsk bockhornsklöver frön
  • 8 st kryddnejlika
  • 3 cm kanelstång
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 4 st vitlöksklyftor men ta mer om du gillar vitlök
  • 3 tsk currypulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk chilipulver men ta mer om du vill ha styrka
  • ½ kg Tomater eller 2 burkar krossa de tomater av god kvalité
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ liter vatten
  • q.b. olivolja till stekning

Instruktioner
 

  • Skär köttet i små bitar. Häll tillräckligt med olja i en järngryta för att täcka botten och värm på. Tillsätt den skivade löken och bryn löken något.
  • Tillsätt spiskummin, bockhornsklöver, kanel och kryddnejlikor. Koka försiktigt tills löken är brynt. Lägg i ingefäran och den krossade vitlöken och stek i 30 sekunder.
  • Tillsätt köttet och bryn allt väl. Reducera värmen och stek allt försiktigt några minuter.
  • Lägg till currypulvret, paprikapulvret och chilipulvret. Lägg sedan till de hackade tomaterna (eller tomatburkarna) och rör om väl.
  • Sedan ska du röra i 500 ml vatten och strö över kardemumma. Täck och låt sjuda långsamt i 1 1/2 till 2 timmar. Tillsätt mer vatten om det behövs under tillagningstiden.
  • Servera med kokt basmatiris, mango chutney, gurka blandat med naturell yoghurt och indiskt bröd s k poppodum (kan uteslutas). Se länk för att göra eget bröd.

Anteckning

Hur gör jag pappadam?