Go Back

Bräserad capretto (killing)

Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 2 personer

Ingredienser
  

  • 0,5 kg killingkött skär i bitar
  • q.b. smör
  • 1-2 st gul lök skär i skivor
  • 0,25 kg svamp skär i bitar
  • q.b. vetemjöl
  • 0,5 liter vatten
  • 4 skivor pancetta det går också bra med bacon
  • q.b. pepparkorn
  • q.b. örtkryddor t ex timjan
  • 1 glas vin

Instruktioner
 

  • Ta fram en stekgryta. Bryn allt kött runt om - i smör. Ta upp det från stekgrytan.
  • Dela baconskivorna och stek dessa tillsammans med skivad lök och hackad svamp. Lägg till ytterligare en klick smör om det behövs.
  • Tillsätt mjölet, rör om och bryn det hela. Tillsätt vatten och vin. Koka upp under omrörning.
  • Placera köttet i grytan och tillsätt pepparkorn och eventuella örtkryddor. Koka sedan allt långsamt i grytan på spisen eller i en förvärmd ugn (ca 160 grader Celsius) ca 2 timmar. Kolla med två gafflar så att köttet lätt delar sig.
  • Servera med en grönsak, t ex broccoli, och en enkel sallad. Ett par glas rött vin från Chianti är inte fel.