Go Back

Spezzatino di capretto

Spezzatino är det italienska ordet för gryta. Servera med en enkel sallad och eventuellt ett vitt, lite kraftigare vin från t ex Orvietotrakten till denna ganska milda getgryta.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 1 t 30 minuter
Total tid 2 t
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 6 personer

Ingredienser
  

  • 1,5 kg hackad getkött med ben skär det i små bitar men ta gärna med benet
  • 4 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st lök skivad
  • 2 st moröter skär i bitar
  • q.b. salt
  • q.b. peppar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2-3 st lagerblad
  • 1 dl hackad persilja
  • 1-2 st fänkålshuvud delade i fjärdedelar
  • 0,5 dl olivolja

Instruktioner
 

  • Hetta upp oljan i en stekgryta och bryn köttet på hög värme tills det har en gyllene färg runt om.
  • Ta köttet från pannan och stek löken, tillsätt vitlöken och lägg tillbaka köttet i grytan.
  • Tillsätt morötter, vitt vin, örter och kryddor. Täck och bräsera på långsam värme i minst en timme. Kontrollera så att köttet är nästa klart innan du går vidare.
  • Lägg i fänkålen och kontrollera om du behöver tillsätta mer vätska. Koka i ytterligare 20 minuter. Justera kryddningen om det behövs och servera sedan med en sallad som enda tillbehör. Avsluta med att droppa över lite olivolja. Lite bröd för att suga upp buljongen är också fint att ha till.