Go Back

Getgryta med mandel

Servera denna kryddiga get-tagine* på en bädd av fluffig couscous som effektivt suger upp den smakrika såsen. _________________________________ *en slags ofta toppig lergryta som används i de nordafrikanska köken.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Nordafrikanskt
Portioner 6 personer

Ingredienser
  

  • 300 ml olivolja extra virgin
  • 2 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st kanelstång
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 tsk mald fänkål
  • 1 tsk rökt paprika
  • 0,5 tsk mald ingefära
  • q.b. chilipulver eller färsk chilli
  • 400 gr krossade tomater på burk eller färska
  • 1 msk eller mer russin
  • 1 msk honung
  • 1,5-2 kg getbringa eller motsvarande
  • 1,5 liter kycklingfond
  • Rostade mandlar och couscous till serveringen

Instruktioner
 

  • Hetta upp oljan i en kastrull på medelvärme, tillsätt lök, vitlök och kanel och stek i 3-4 minuter, så det börjar dofta härligt. Lägg i all andra kryddor och koka i 5 minuter. Lägg i tomat och koka vidare i 3 minuter, tillsätt sedan russin, honung och en nypa salt. Tillsätt varm hönsbuljong, koka upp och låt sjuda.
  • I en separat het panna bryner du under tiden getköttet i omgångar. Lägg get i såsen när det är brynt runt om och sjud under cirka 1-2 timmar.
  • När allt är färdigkokt: toppa med rostade mandlar och servera med couscous. Ett - eller flera - glas rött vi smakar inte illa till detta!