Go Back

Chevon Bourguignon

En bourguignon är en långsam kokt måltid. Efter att ha kokats med vin, timjan, lök och balsamvinäger får du en gryta med intensiv smak som passar bra att hälla över mashed potatoes.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 3 t
Total tid 3 t 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Franskt

Ingredienser
  

  • q.b. olivolja
  • 1-1,5 kg getkött skuret i tärningar
  • q.b. salt och peppar
  • 1 lök halverad och tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor krossade
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk vetemjöl
  • Några kvistar timjan
  • 1 flaska fylligt rödvin drick nåt glasockså!
  • q.b. buljong
  • 1-2 msk smör
  • 2-4 dl pärllökar
  • 3-5 dl champinjoner

Instruktioner
 

  • Bryn köttet i en järngryta på medelhög värme i olivoljan, ta upp på en tallrik och ställ det åt sidan.
  • Lägg den skivade löken i grytan, fyll efter ett tag på med lite vatten och koka i några minuter under omrörning ur grytan, tills löken är mjuk och gyllengul.
  • Tillsätt den krossade vitlöken och koka i en minut, tillsätt sedan balsamvinäger och rör om för att lossa bitar som fastnat i grytan.
  • Lägg sedan åter köttet i grytan, tillsätt mjölet och rör ut allt väl.
  • Tillsätt några kvistar av timjan och tillsätt tillräckligt mycket köttbuljong och vin för att få vätskan att nästan täcka köttet.
  • Lägg på lock och koka allt i 2 ½ -3 timmar, tills köttet är mycket mört.
  • Mot slutet av koktiden, värm smöret i en stekpanna över medelhög värme och stek svampen och pärllöken tills de börjar få färg - de ska vara fint gyllene - och rör sedan ner dem i resten av grytan.Servera rätten varm, över ett gott mashed potatoes.