Go Back

Kreolsk köttgryta med getkött

Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 1 t
Total tid 1 t 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Kreolskt/jamaikanskt
Portioner 6 personer

Ingredienser
  

  • 2-4 st kryddiga korvar
  • 900 gr getfilé eller sadelköttet
  • 2 st röda paprikor
  • 1 burk syltlök
  • 1 burk cornichons
  • 1-2 dl svarta oliver
  • q.b. vitlöksklyftor
  • q.b. sm/olivolja till stekning
  • q.b. salt och svartpeppar
  • 5 dl matlagningsgrädde

Instruktioner
 

  • Skär getköttet i centimetertjocka skivor eller kuber som du bultar ut lite lätt. Salta och peppra köttet samt bryn och koka detta. Det är klart när det lätt faller sönder.
  • Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.
  • Skär korven i skivor. Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den.
  • Pressa ner vitlök och häll i mjöl löst i vatten i grytan som köttet kokat i.
  • Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden.
  • Låt puttra svagt i ca fem minuter. Smaka av.
  • Serveras med pressad potatis, ris eller något gott gryn eller varför inte bara med en god grönsallad.