Go Back

Carne de Cabra Compuesta (Getgryta från Gran Canaria)

Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Spanskt
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg getkött
  • 1 kopp olivolja extra virgin
  • 1 st lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 kopp rött vin
  • 1 st stark spansk peppar
  • q.b. paprikapulver, timjan, nejlika, spiskummin, vatten och salt

Instruktioner
 

  • Skär köttet i tärningar och krydda.
  • Bryn löken i olja och lägg i köttet och låt det få färg.
  • Lägg därefter i paprika, paprikapulver, spansk peppar, timjan, nejlika, spiskummin och vin och låt det sjuda i c:a 15 minuter.
  • Häll slutligen på vatten så att köttet täcks och låt det koka i 1-2 timmar.
  • Servera med papas arrugadas.